Porodični ručak
26.05.2018.

Ražnjići sa povrćem

Ražnjići od dve vrste mesa i povrća

Potrebno je za 4 osobe
½ kg svinjetine od plećke, ½ kg teletine, 1 kašika senfa, 2 zelene papike, 2 crvene paprike, 2 glavice crnog luka, so, biber, suvi biljni začin, 50 ml ulja

Priprema
Svinjetinu i teletinu isecite na kocke i stavite u dublju posudu. Posolite, pobiberite, dodajte kašičicu suvog biljnog začina, 50 ml ulja i kašiku senfa, sve dobro promešajte i ostavite da odstoji u frižideru sat vremena. Papriku isecite na krupnije konade, kao i crni luk. Drvene ražnjiće potopite na kratko u vodu, pa na njih naizmenično ređajte komade svinjetine, teletine, papriku i luk. Pecite na dobro ugrejanom roštilju, u rerni na 220 stepeni u plehu obloženom pek-papirom ili u većem fril-tiganju.
Služite sa sezonskom salatom.

Foto: Pixabay

Sezonski voćni kolač sa jogurtom

Potrebno je
4 jajeta, šolja šećera, pola šolje ulja, 2 šolje belog brašna, 1 prašak za pecivo, kesica vaniliin-šećera, šolja jogurta, ½ kg trešanja ili nekog drugog sezonskog voća

Priprema
Umutite cela jaja sa šećerom, uljem i vanilin-šećerom, dodajte jogurt, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Polovinu testa sipajte u pleh obložen pek-papirom pa pecite desetak minuta na 180 stepeni. Kad počne da se stvara pokorica, izvadite kolač, rasporedite po njemu trešnje očišćene od koštica, pa prelijte ostatak testa. Rernu pojačajte na 200 stepeni i pecite kolač dok ne poprimi zlatnosmeđu boju
Gotov kolač pospite prah-šećerom.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""