Porodični ručak
14.05.2018.

Zapečeni burito

Zapečeni burito

Potrebno je
500 g crvenog pasulja, 2 glavice crnog luka, 1 čen belog luka, 200 g slanine, 500 g mlevenog mešanog mesa, 1 kg paradajza, 1 veza peršuna, 2 čaše pavlake, 250 g kačkavalja, manja glavica kupusa, pakovanje tortilja, so, biber, 2 kašičice suvog biljnog začina, ulje

Priprema
Skuvajte pasulj tako da zrna ostanu cela, ocedite ga od vode, pa ga pomešajte sa mlevenim mesom koje ste ispržili sa slaninom i izgnječenim belim lukom. Začinite suvim biljnim začinom i ostavite da se prohladi, a u međuvremenu pripremite salsu. Jednostavno je. Pomešajte paradajz iseckan na kockice, sitno iseckan crni luk i peršun, posolite i pobiberite.
Svaku tortilju premažite pavlakom, stavite po 2 kašike smese od pasulja i mesa i 2 kašike salse, pospite rendanim sirom i narendanim kupusom, pa ih umotajte.
Svaku tortilju na kraju premažite pavlakom i salsom, pa pospite rendanim kačkavaljem i zapecite u rerni. Dovoljno je 5 minuta, da se kačkavalj otopi.

Foto: Pixabay

Slatki omlet s jagodama

Potrebno je
5 jaja, 200 ml slatke pavlake, 5 kašike šećera, rendana kora od pola limuna, 70 g brašna, maslac, 400 g jagoda, prah-šećer

Priprema
U jednoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca, u drugoj umutite slatku pavlaku, a u trećoj umutite žumanca sa šećerom i limunovom korom, pa na kraju lagano umešajte brašno. Kad dobijete glatku masu, polako, neprekidno mešajući, dodajte kašiku po kašiku snega od belanaca, a zatim i šlag.
Tiganj obilato podmažite maslacem, sipajte testo i pecite ga da porumeni, a zatim ga okrenite da porumeni i sa druge strane. Ispecite po jedan omlet za svakog člana porodice, po polovinama rasporedite seckane jagode, preklopite, obilato pospite prah-šećerom i jedite dok je toplo.
Po želji, omlet možete da premažete šlagom ili da ga jedete uz sladoled od vanile i jagoda.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""