Porodični ručak
23.12.2017.

Vreme je za pilence

Potrebno je
1 pile (1,8 do 2 kg), 200 g pirinča, 400 g šampinjona, 150 g suve mesnate slanine, 2 veće šargarepe, suvi biljni začin, so, biber, 100 ml ulja

Priprema
Pile namažite uljem, a zatim dobro utrljajte suvi biljni začin. Očišćenu šargarepu i slaninu iseckajte na kockice, a šampinjone na listiće, pa sve zajedno proržite na malo ulja. Posolite, pobiberite, dodajte pirinač i nalijte 500 ml vrele vode ili pilećeg bujona. Kuvajte dok pirinač ne omekša i dok ne ispari sva tečnost. Ovim nadevom napunite pile, stavite ga u pleh, prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta na 200 stepeni, a potom skinite foliju i pecite dok kožica ne postane hrskava. Pre sečenja pile treba da odstoji barem pola sata, da se svi ukusi sjedine.
Služite uz sezonsku salatu.

Foto: bettycrocker.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""