Potrebno je
500 g prokelja, 150 g dimljene mesnate slanine, 50 ml maslinovog ulja, 1 manja glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 šargarepe, 1 dl bujona, so, biber, suvi biljni začin
Priprema
Prokelj očistite od osušenih spoljašnjih listića, a očišćenu šargarepu isecite na kockice pa sve zajedno kratko probarite u dva litra posoljene vode da malo omekša. Slaninu isecite na kockice pa je propržite na maslinovom ulju, a kad porumeni izvadite je iz tiganja, pa dodajte sitno iseckan crni luk i zgnječen beli luk. Kad luk postane staklast, dodajte oceđen prokelj koji ste isekli na polovine, šargarepu i slaninu, prelijte bujonom, pobiberite, pospite kašičicom suvog biljnog začina, poklopite i ostavite da se krčka. Nakon 10 minuta otklopite i pustite da ispari višak tečnosti pa servirajte.
Foto: paleonewbie.com