Potrebno je za 4 osobe
600 g pilećeg filea, 250 g šampinjona, 400 g testenine, ½ l neutralne pavlake za kuvanje, ½ dl ulja, suvi biljni začin, malo parmezana i 200 g povrća po izboru (tikvice, prokelj, brokoli)
Priprema
Stavite testeninu da se kuva onako kako to inače radite, ali vodite računa da ostane „al dente“. Piletinu isecite na sitne kocke, pržite je na ulju dok ne porumeni, pa dodajte šampinjone iseckane na listiće. Kad pečurke smekšaju začinite po ukusu suvim biljnim začinom i biberom, dinstajte dok tečnost ne ispari, pa nalijte pavlakom. Pustite da se krčka nekoliko minuta, pa dodajte kuvanu testeninu. Dobro promešajte, sklonite s vatre i pospite parmezanom.
Uz pastu služite grilovane tikvice ili prokelj ili brokoli koji ste nakon barenja kratko propržili na malo maslaca.
Foto: picknpay.co.za bettycrocker.com