Porodični ručak
27.10.2017.

Vekna od mlevenog mesa

Potrebno je
800 g mešanog mlevenog mesa, sredina od 2 kriške hleba, 2 jajeta, 1 veća glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 100 g kačkavalja, 100 g pečenice ili suvog vrata, kašičica senfa, kašičica kečapa, kašičica slatke crvene začinske paprike, so, biber, 50 ml ulja

Priprema
Mleveno meso stavite u veću plastičnu posudu, napravite udubljenje, pa dodajte sredinu od hleba koju ste prvo potopili u mleko, a zatim ocedili, jaja, sitno iseckan crni i beli luk, senf, lečap, narendan kačkavalj i sitno iseckan vrat ili pečenicu, posolite i pobiberite pa dobro umesite. Ostavite da odstoji u frižideru sat-dva, pa rukama oblikujte veknu. Premažite je uljem, stavite u pleh obložen pek-papirom i pecite oko 50 minuta na 220 stepeni. U toku pečenja veknu redovno okrećite da se napravi korica.
Služite uz prilog po želji i uz sezonsku salatu.

Foto: pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""