Porodični ručak
06.10.2017.

Dinstani kupus sa batacima

Potrebno je
1 kg pilećih bataka, 1 veća glavica svežeg kupusa, 1 veća glavica crnog luka. 2 šargarepe, 3 čena belog luka, 100 g kečapa ili 100 ml soka od paradajza, 50 ml ulja, suvi biljni začin, so, biber, crvena začinska paprika

Priprema
Od bataka skuvajte supu, pa ih izvadite i ostavite da se ocede. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, pa mu kad postane staklast dodajte izgnječen beli luk i sitno narendan kupus, kao za salatu i šargarešu iseckanu na tanke kolutiće. Sipajte kašičicu suvog biljnog začina, pobiberite pa, neprekidno mešajući, pržite na srednje jakoj vatri. Kad kupus malo omekša dodajte kečap ili sok od paradajza, slatku crvenu začinsku papriku, posolite ako je potrebno, promešajte, poklopite i ostavite da se krčka dok ne ispari tečnost.
Izdinstani kupus preručite u vatrostalnu posudu,rasporedite batake po njima i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite dok bataci ne porumene i dok kožica ne postane hrskava

Foto: Pexels

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""