Potrebno je
1 kg krompira, 400 g mesnate slanine, ½ l neutralne pavlake, 2 veća paradajza, 100 g maslinki, 100 g kaškavalja ili mocarele, 20 g maslaca
Priprema
Krompir dobro operite i obarite ga u ljusci, ali ne do kraja. Nek ostane napola živ.. Dok se krompir bari, na maslacu propržite sitno iseckanu slaninu, a masnoćom iz tiganja premažite posudu za pečenje. Krompir ogulite i rendajte ga direktno u pekač, posolite, pobiberite, rasporedite prženu slaninu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke tako da krompir bude na vrhu, pa sve zalijte neutralnom pavlakom.
Paradajz isecite na kolutove i rasporedite po krompiru, pospite iseckanim maslinkama i rendanim kačkavaljem ili komadićima mocarele. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta.
Služite uz sezonsku salatu
Foto: Pixabay