Porodični ručak
12.08.2017.

Piletina u somunu

Potrebno je za 4 osobe
500-600 g pilećeg filea, jedan struk praziluka, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 šargarepa, veza peršuna, 50 ml ulja, so, biber, 4 tortilje ili somuna, glavica zelene salate

Priprema
Piletinu isecite na tanke šnicle i kratko je propržite. Kad porumeni, izvadite je iz tiganja, a u preostalom ulju izdinstajte povrće. Praziluk i šargarepa treba da budu isečeni na tanke kolutiće, a paprika na kockice. Povrće dinstajte dok ne omekša, uz povremeno dolivanje vode (ukoliko je potrebno), posolite, pobiberite i na kraju pospite krupno nasečenim peršunovim listom.
Meso isecite na komade veličine zalogaja, pomešajte ga sa povrćem, pa ovaj nadev ravnomerno rasporedite po tortiljama ili somunima koje ste prethodno zagrejali u rerni.
Služite uz zelenu salatu.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""