Potrebno je:
400 g svežih taljatela, 300 g bebi-spanaća, 100 ml pavlake za kuvanje, 1 struk mladog belog luka, svež bosiljak, so, biber, maslinovo ulje, prstohvat muskatnog oraščića, čeri paradajz, parmezan
Priprema
Skuvajte testeninu u mnogo slane vode s kašikom ulja. U dubljem tiganju zagrejte dve kašike maslinovog ulja i propržite na kolutove iseckan svetliji deo mladog belog luka. Opran i očišćen spanać ubacite u tiganj, odmah posolite i tako ga dinstajte tri minuta. Kad spanać svene, dolijte u tiganj neutralnu pavlaku.
Narendajte malo muskatnog oraščića i mnogo parmezana. Oceđene taljatele ubacite u tiganj i promešajte da se sve sjedini sa smesom. U svaki tanjir dodajte isečen čeri paradajz, listiće svežeg bosiljka i još rendanog parmezana.
foto: stil.kurir.rs