Porodični ručak
20.05.2017.

Mediteranski specijalitet: Belo meso sa povrćem

Potrebno je:

350 g pilećeg belog mesa, 600 g blitve, so, biber, 50 g maslaca, 1 glavica crnog luka, 400 g paradajza, 1 kašika seckanog peršuna, 1 kašičica seckanog bosiljka, 2 jajeta, 400 ml jogurta, malo maslaca, 50 g parmezana

Priprema

Blitvu očistite, operite, skuvajte u posoljenoj vodi, pa je ocedite i ostavite da se ohladi. Meso isecite na manje komade, propržite na maslacu, dodajte iseckan luk i nastavite da pržite. Dodajte potom peršun, bosiljak i paradajz isečen na krupnije komade, pa krčkajte na tihoj vatri dok meso ne omekša. Blitvu i piletinu sjedinite i izručite u vatrostalnu posudu. Izmešajte jaja s jogurtom, zalijte piletinu i blitvu, pospite parmezanom i pecite 45 minuta na 220 stepeni.

foto: coolinarika

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""