Potrebno je:
4 veća krompira, 400 g mlevenog mesa, 1 patlidžan, 2 manje tikvice, 2 paprike, 1 glavica crnog luka, 1 dl mleka, 1,5 dl vode, 2 kašike pavlake, 1 jaje, ulje, so, biber
Priprema
Oljuštite krompir i kuvajte ga dok voda ne počne da ključa. Polukuvan krompir procedite i isecite na kolutove. I patlidžan isecite na kolutove, posolite ga i ostavite da odstoji pola sata da so izvuče gorčinu.
Za to vreme izdinstajte sitno iseckan luk, dodajte meso, začinite po ukusu i pržite uz neprekidno mešanje dok fil ne bude gotov. Nauljite dublju vatrostalnu činiju i slažite redom: trećina kolutova krompira, kolutovi tikvice, iseckana paprika, patlidžan, meso, pa prelijte s malo ulja.
Potom stavite drugu trećinu krompira, preostale tikvice, paprike, patlidžan i ostatak mesa. Završite poslednjom trećinom kolutova krompira. Umutite jaje i pavlaku, prelijte musaku i pecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata ili dok ne porumeni.
foto: zena.blic.rs