Porodični ručak
01.04.2017.

Cicina piletina na kineski način

Potrebno je:

500 g pilećeg filea, 2 kašike soja-sosa, 2 kašičice karija, sok od pola limuna, 2 kašike prezle, 1 kašika suvog biljnog začina, malo brašna, biber, manja konzerva ananasa, ulje za prženje

Priprema

Piletinu isecite na kocke, pa je prelijte sokom od pola limuna i soja-sosom. Začinite je suvim biljnim začinom, pobiberite i ostavite da odstoji pola sata u frižideru.

Na zagrejanom ulju propržite kari u prahu, pa dodajte meso koje ste blago posuli brašnom. Pržite na srednjoj temperaturi dok meso ne dobije lepu zlatnu boju. Povremeno zalijte sokom od ananasa, a pred kraj prženja dodajte i kockice ananasa.

Poslužite sa barenim pirinčem.

foto: Nutrish Mish

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak