Porodični ručak
25.02.2017.

Makrobiotička šarena pica

Potrebno je:
1 šolja ovsenih pahuljica
1 šolja pšeničnog brašna
1 veća šargarepa
1 cvekla – za sos
2 manje tikvice
veza rukole
Nekoliko komada sušenog paradajza
1 crni luk
1 čen belog luka
1 zelena paprika
nekoliko crnih maslina
malo maslinovog ulja
prstohvat soli
origano
2 kašičice umeboši sirćeta

Priprema
Testo

Ovsene pahuljice potopite u vodi, posolite i dodajte im malo ulja. Zatim dodajte pšenično brašno, zamesite testo i ostavite ga da stoji sat vremena. Podmažite pleh uljem. Tanko razvucite polovinu testa i stavite u pleh, pa testo premažite uljem. Razvucite drugi deo testa i stavite preko prvog.
Sos
Od šargarepe, cvekle, luka, belog luka i umeboši sirćeta napravite sos.
Skuvajte cveklu, oljuštite je i pomešajte s drugim sastojcima. Sve izmiksajte i začinite s malo organa. Sipajte sos preko testa.
Od tikvica, luka i paprike, koje ste sitno iseckali ili narendali i posolili, napravite fil. Sipajte ga preko sosa i sve začinite origanom i pospite seckanim crnim maslinama, iseckanom rukolom i sušenim paradajzom.

foto: gourmandelle.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""