Potrebno je:
1 crvena ili 1 zelena paprika ili 2 pečene, oljuštene i iseckane paprike, 1 manja glavica crnog luka, pola struka praziluka, 2 čena sitno seckanog belog luka, 6 sojinih šnicli ili 300 g kockica prethodno obarenih u malo slane vode, 500 ml soka od paradajza, 1 list celera, origano, so, peršun, maslinovo ulje
Priprema
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno seckani crni luk i praziluk, pa dodajte iseckanu papriku, sitno seckano lišće celera i sojine šnicle. Dolijte 250 ml soka od paradajza i kuvajte dok paprika ne omekša. S vremena na vreme postepeno dolivajte preostali sok paradajza, pa na kraju začinite paprikaš i dodajte seckani beli luk. Krčkajte još pet minuta, pa sklonite sa šporeta i pospite sitno seckanim svežim peršunovim listom. Služite uz krompir-pire.
foto: zena.blic.rs