Porodični ručak
09.07.2016.

Riba pečena u foliji

Sastojci 4 osobe:

-800 g sveže bele ribe (oslića npr.)
-1 vezica peršuna
-1 vezica mirođije 
-ulje
-so
-crni mljeveni biber
-limun
-2 kašičice vegete

Priprema

Ribu očistite, operite i narežite na odreske težine oko 200 g.

Posolite ih, pobiberite i pokapajte limunom i pospite vegetom. Stavite ih na foliju koju ste premazali maslinovim uljem.

Odozgo obilno pospite naseckanim peršunom i mirođijom, a na svaki odrezak stavite kolut limuna.

Nakon toga zamotajte foliju, položite u pleh i stavite peći u rernu zagrejanu na 200°C i pecite oko pola sata.

Posluživanje
Ribu izvadite na tople tanjire i poslužite uz kuvani krompir ili neki drugi prilog od povrća.

Savet
Ukoliko nemate svežu ribu, možete koristiti i zamrznutu, a osim odrezaka možete upotrebiti i celu ribu, ali ne težu od 300 g po osobi.

Mala tajna
Ovakvom pripremom riba se peče u vlastitom soku pa ostaju sočna, mekana i nutritivno vrednija. 

izvor: cooinarika.com

foto: jughandlesfatfarm.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""