Porodični ručak
08.04.2016.

Mirisna pasta sa tunjevinom

Potrebno je:

400 g špageta
ribani parmezan
crni, mleveni biber
so
50 ml belog vina
peršun
sušeni bosiljak
390 g seckanog paradajza
2 češnja belog luka
100 ml ulja (mešavina običnog i maslinova)
1 limenka tuna komada u biljnom ulju
1 kašičica vegete

Priprema

U tiganju na lagano ugrejanu mešavinu ulja stavite na pola narezane režnjeve belog luka. Kad se luk blago porumei izvadite ga iz tiganja.

Na ulje stavite naseckan paradajz i vegetu pa mešajte dok dio tečnosti ne ispari. Zatim umešajte vino, komadiće tunjevine, bosiljak, biberi po potrebi malo posolite.

Sve još vrlo kratko prokuvajte i umešajte naseckani peršun. Umak prelijte preko kuvanih i oceđenih špageta i pospite parmezanom.

Savet
Kako biste jelo od tunjevine mogli poslužiti i onda kad ukućani ne sede istovremeno za stolom, važno je testeninu ne skuvati do kraja. Ocedite je, isprate vodom i ostavite u hladnoj vodi. Tako možete u svakom trenutku određenu količinu staviti u pripremljeni umak, dodati po potrebi i malo maslaca i zagrejati u tiganju ili mikrotalasnoj pećnici.

izvor: coolinaarika.com

foto: americanfoodroots.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""