Porodični ručak
19.02.2016.

Baka Micin paprikaš

Sastojci: 
• 400 gr seckanog svinjskog mesa 
•  1 glavica crnog luka 
• 1 čen belog luka 
• 2 sveže paprike 
•100 gr soka od paradajza
• so po ukusu
• mešavine začina po ukusu
• 1 kašika brašna 
• malo ulja 
• 5 lovorovih listova 
• 1 kašičica mlevene paprike 

Priprema

Na ulju ispržiti sitno seckan crni i beli luk, a onda dodati seckano meso. Dinstati dok meso ne malo omekša. Zatim ubaciti sok od paradajza, seckane paprike, posoliti, dodati lovorov list, naliti oko pola litra vode i ostaviti da se krčka. Pri kraju dodati mlevenu papriku i mešavinu začina.

Kada je skroz gotovo, u posebnoj posudi staviti 1 kasiku brasna i malo vode, izmesati i preliti preko paprikaša.Ostaviti jos 3 minuta na vatri,a onda skloniti. Služiti pire kao prilog.

izvor: zena.blic.rs

foto: mamaslebanesekitchen.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""