Porodični ručak
08.08.2013.

KUS KUS S POVRĆEM

KUS KUS S POVRĆEM

Potrebno je za 4 osobe
200 g kus kusa, 200 g vrele vode, so, biber, 3 kašike paradajiz pirea, 7 kašika maslinovog ulja, nekoliko maslina, 8 čeri paradajiza, 1 krastavac, 1 tikvica, 1 glavica crnog luka, 100 g celera, suvi biljni začin, iseckani peršun

Priprema

U većem tiganju na zagrejanom ulju izdinstajte crni luk. Dodajte tikvicu isečenu na kockice, nalijte s malo vode i kratko krčkajte. Pospite suvim biljnim začinom i dinstajte na laganoj vatri 15 minuta. Dodajte izrendan celer, čeri paradjiz i nastavite pirjati još pet minuta.
Kus kus stavite u kipuću, posoljenu vodu, kuvajte 3-4 minuta, ocedite i dodajte povrću. Jelo ukrasite peršunom.

slike:www.radiosarajevo.ba

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak