Porodični ručak
30.01.2016.

Aromatična pileća krlica

Potrebno je: 

1 kg pilećih krilaca, 50 ml ulja, 50 g rendanog kačkavalja, 100 ml slatke pavlake, jaje, bosiljak, crne i zelene masline, so, biber, po želji malo pečenog susama

Priprema

Ova krilca se savršeno pripremaju u električnoj šerpi, popularnom pica-pekaču. Dobro zagrejte posudu i na ulju kratko propržite krilca da porumene s obe strane. Sipajte malo vode, sud poklopite i dinstajte da meso omekša. Krilca prebacite u vatrostalnu posudu zajedno sa sokom od dinstanja. Umutite slatku pavlaku, jaje, rendani kačkavalj, so i biber i time prelijte krilca.

Stavite da se peku petnaestak minuta na 200 stepeni. Pre serviranja krilca pospite seckanom mirođijom i poslužite s crnim i zelenim maslinama, uz polutke paprika i kolutove paradajza i krastavca.

izvor: zena.blic.rs

foto: vitkigurman.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak