Porodični ručak
05.01.2016.

Supa "de aho kasteljano"

Danas vam donosimo recept za čuvenu supu od belog luka "De ajo castellana" za koju se smatra da ju je Aleksandar Dima doneo u Francusku sa jednog putovanja po Španiji, oduševljen njome, pa je ova supa veoma cenjena i u pojedinim delovima Francuske. 

Potrebno je:

100 g maslinovog ulja
100 g na kockice isečene suve šunke
100 g na tanke šnite isečenog suvog hleba
5-6 čenova belog luka
6 jaja
kašika aleve paprike
so i biber

Priprema

Na vrelom ulju propržite sitno sečen beli luk. Pre nego što potamni dodajte šunku i na štapiće isečen hleb. Malo kasnije pospite sve alevom paprikom, nalijte sa od prilike litar vode. Pustite da provri.

Tada je supa gotova pa u nju dodajte umućena jaja i sklonite je sa vatre.

foto: estoyhechouncocinillas.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""