Porodični ručak
18.12.2015.

Smiljin gulaš sa pečurkama

Potrebno je: 

- 300 g pečuraka
- 2 tikvice
- 2 veće glavice crnog luka
- 400 ml soka od paradajza
- 100 g maslina
- 2 supene kašike kapara
- Jedan veći celer sa stabljikom
- 1 feferon
- Oko 150 ml ulja
- 2 kašike sirćeta
- 1 kockica tamne čokolade
- 1 kašika bosiljka
- So

Priprema: 
Pečurke operite i iseckajte. U dubljoj šerpi na ulju i vodi prodinstati crni luk. Doliti u njega paradajz sok i kuvajti sve dok ne počne da se zgušnjava. Za to vreme pečurke osušite krpom ili ubrusom, a zatim kratko propržite na ulju. Zajedno sa pečurkama ispecite i celer i tikvice koje ste prethodno očistili i iseckali. Dodajte i ostale sastojke i začlinite po ukusu. U gulaš dodajte i kockicu crne čokolade i sirće i ostavite da se kuva poklopljeno još desetak minuta. Potom dodajte masline, začine i feferon i ostaviti da se kuva još 40 minuta. Služiti toplo.

izvor:zena.blic.rs

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""