Porodični ručak
21.11.2015.

Biftek sa belim lukom

Ako ste se ikada zapitali koja hrana je služena na našim dvorovima i kako je izgledao jedan carski obrok prenosimo vam jedan stari recept koji je bio omiljen na vladarskoj trpezi. Ovaj recept datira iz 1290. godine. 

Biftek sa belim lukom 

Od junećeg bifteka iseku se osrednji komadići i potope u rasol od kupusa da odstoje dan i noć. Izvade se, osuše i utrljaju belim lukom i maslinovim uljem. Tako marinirano meso se peče na žaru.

Za to vreme, izmešaju se crno vino, med, pečurke i kupine.

Sos se pšeničnim brašnom poveže do srednje gustine i time se prelije isprženo meso. 

foto: notey.com

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak