Porodični ručak
23.10.2015.

Riblji fileti na mlinarski način

Recept je na mlinarev način, jer su obično pokraj mlinova, tj. vodenica tekli potočići u kojima je bilo pastrmke, u mlinu je bilo brašna, mleka, maslaca, a mlinari su bili imućni i nikada gladni. Tako je nastao veoma fin recept. Starinski i provereno dobar, jednostavan, a baš poseban.

Potrebno je 2 osobe:

- 6-7 manjih fileta ribe ( pastrmke, somovine, lista i sl. ) 
- mleko
- brašno

Za umak:

-2 kašičice maslaca
-sok od jednog limuna
-2 velike kašičice seckanog svežeg peršuna
-so po ukusu 

Priprema

Filete ribe umočimo u mleko a zatim uvaljamo u brašno. Brašno stresemo, ribu položimo u tiganj gde smo jako zagrejali maslac na kojem ćemo je pržiti. Filete pečemo s obe strane dok ne postanu zlatnožuti, a onda ih posolimo.

Kad je riba ispržena, položimo je na zagrejani tanjir, nakapljemo na nju malo limunovog soka i pospemo peršunom.

Po želji dodamo malo svežeg maslaca na vruću ribu i par kapi belog vina. Servirati uz par kriški limuna.

izvor/foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""