Porodični ručak
14.09.2015.

Tople makarone sa mlevenim mesom

Sastojci:

-300 g makarona
-so
-glavica crnog luka
-2 čena belog luka
-kesa povrća za supu
-kašika ulja
-500 g mlevenog mesa
-2 kašike pasiranog paradajza
-200 ml crnog vina
-konzerva paradajza (850 ml)
-po ½ kašičice majorana, bosiljka i ruzmarina
-biber
-150 g rendanog sira
-začinske biljke za garniranje

Priprema:

Makarone kuvajte u zagrejanoj i posoljenoj vodi sve dok voda ne proključa. Izlijte vrelu vodu iz lonca, prelijte makarone hladnom vodom i ostavite u đevđiru da se ocede.

Operite, pa oljuštite crni i beli luk i iseckajte. Operite povrće iz kese i ako je potrebno isecite na još manje komade.

Zagrejte ulje u tiganju, pa na njemu dinstajte crni i beli luk. Na dinstani crni i beli luk dodajte mleveno meso i pržite uz stalno mešanje sve dok meso ne postane hrskavo. Onda u dinstano meso i luk dodajte povrće i dinstajte sve zajedno. U to dodajte pasirani paradajz i kratko kuvajte.

Sve prelijte crnim vinom. Paradajz iz konzerve iseckajte i dodajte u tiganj. Na kraju u tiganj dodajte majoran, bosiljak i ruzmarin i sve pomešajte i pržite na ulju oko 10–15 minuta. Posolite i pobiberite.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zatim pomešajte skuvane makarone sa mlevenim mesom, promešajte sve još jednom, dobro začinite i time napunite podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite sirom i pecite u rerni oko 20–25 minuta.

Na kraju zapečene makarone izvadite iz rerne, ukrasite grančicama začinskog bilja i servirajte dok je jelo još toplo.
Vreme pripreme: 25 minuta

izvor: lisa.rs

foto: 026.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""