Porodični ručak
22.08.2015.

Đurđijin đuveć sa mlincima

Potrebno je:

4 pileća karabataka
2 glavice luka
1 kesa smrznutog povrća za đuveč
1 ljuta papričica
4 čena belog luka
200 ml pavlake za kuvanje
400 g paradajz pelata
bosiljak, so, biber, maslinovo ulje
200 g mlinaca

Priprema

Na malo maslinovog ulja proprziti luk da postane staklast, dodati ljutu papričicu, kašičicu soli, malo bibera i pola kašičice bosiljka. Dodati piletinu i kratko propržiti, da meso dobije lepu rumenu boju sa jedne i sa druge strane. Proprženo meso preliti paradajz pelatom, ubaciti beli luk i mesavinu smrznutog povrća. Preliti pavlakom za kuvanje i pustiti da provri. Preko đuveča poređati mlince, pa preko preliti 200 ml vode ili bistre supe. Zapeći u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni. Izvaditi, prekriti folijom, vratiti u rernu i peći još 15 minuta.

foto: coolinarika.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak