Porodični ručak
11.07.2015.

Radine tikvice punjene piletinom

 

Potrebno je:

3 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, 500 g pilećeg filea, 4 tikvice, začinska paprika, so, biber, majčina dušica, 2 paradajza, čaša kisele pavlake

Priprema

Tikvice uzduž isecite i sredinu izdubite tako da dobijete oblik čamca. Izdubljenu sredinu isecite na kockice. Na ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, a onda i sredinu tikvice. Piletinu skuvajte, isecite na kockice i dodajte smesi od luka i tikvica. Dinstajte dok voda ne ispari. Dodajte začine i punite tikvice, te ih ređajte u vatrostalnu posudu. Preko njih sitno iseckajte paradajz i pecite 15 minuta na 220 stepeni. Zalijte ih pavlakom i pecite još nekoliko minuta.

foto: socooking.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""