Porodični ručak
15.06.2015.

Tikvice punjene sirom i jajima

Sastojci:

-4 tikvice
-3 kašičice putera
-1 manja glavica sitno iseckanog luka
-3 češnja iseckanog belog luka
-3 jaja (ulupana)
-1/2 šolje izmrvljenog feta ili drugog belog sira
-3/4 šolje izribanog žutog sira (gauda, švajcarac, ementaler itd)
-2 supene kašike iseckanog peršuna
-1/2 supene kašike brašna
-so i biber po ukusu
-aleva paprika u prahu za dekoraciju

Pririprema

Prepolovite tikvice po dužini i kašikom izvucite sredinu koju iseckate i pomešate sa lukom i belim lukom. Iseckanu sredinu tikvice, luk, i beli luk, propržiti na puteru dok ne omekšaju.

Kad se malo ohladi, izmešajte sa brašnom, sirom, peršunom i ulupanim jajima. Ovom masom napunite tikvice i pospite po vrhu sa malo aleve paprika.

Pecite u rerni na 190 stepeni oko 30 minuta ili dok masa kojom ste napunili tikvice ne očvrsne.

izvor/foto: malikuhar.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak