Porodični ručak
10.05.2015.

Zapečene tikvice

Potrebno je:

8 tikvica, 2 glavice crnog luka, 1/2 kg mlevenog mesa, 3 čena belog luka, 1 jaje, 1 šoljica skuvanog pirinča

Za bešamel:

1, 5 kašika brašna, 1 kašika maslinovog ulja, 1/2 l mleka, 5 čaša kiselog mleka, pola veze mirođije, so, bibersuvi biljni začin, 150 g tvrdog kačkavalja

Priprema

Mleveno meso propržite sa crnim lukom i začinite. Kad se prohladi, dodajte obaren pirinač, beli luk i jaje. Tikvice oljuštite i izdubite im sredinu. Posolite svaku tikvicu, pa ih napunite filom. Napraviti bešamel sos - na malo ulja propržite brašno, ali pazite da ne potamni, pa nalijte mleko, i ostavite da provri.

Začinite prema ukusu i kuvajte ga pet minuta, pa ostavite da se prohladi. Tikvice složite u vatrostalni sud, pa ih prelijte bešamel sosom. Između tikvica u sos dodajte malo sredine tikvica koja je ostala kad ste ih izdubili. Narendajte sir preko tikvica i stavite u rernu. Pecite oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirajte sa kiselim mlekom i ukrasite mirođijom.

foto: radiosarajevo.ba

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""