Porodični ručak
13.03.2015.

Kaneloni sa brokolijem, karfiolom i mediteranskim začinima


Potrebno je:

20 kanelona, 1 mala glavica karfiola, 1 mala glavica brokolija, 1 glavica crnog luka, 200 ml gotovog sosa od paradajza, 1 kašika sirćeta, 500 ml neutralne pavlake, 70 g parmezana, 200 g mocarele, origano, majčina dušica, bosiljak

Priprema

Očistite i isecite na manje komade brokoli i karfiol, pa ih kuvajte u ključaloj vodi 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite iseckan luk, dodajte oceđeno povrće. Mešajte i usitnite varjačom. Začinite, dodajte i malo čilija ako volite ljuto, pa ohladite. Dno pleha prekrijte pola centimetra debelim slojem sosa od paradajza u koji ste dodali kašiku sirćeta. Ohlađenom smesom punite kanelone i slažite ih preko sosa.

Pavlaku pomešajte s parmezanom i time prelijte kanelone. Preko pospite usitnjenu mocarelu i pospite je origanom, majčinom dušicom i bosiljkom. Pecite 40 minuta na 200 stepeni. 

foto: stvarukusa.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""