Potrebno je:
ZA TESTO 300 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, pola kašičice soli, 100 g hladnog maslaca, 5 kašika kisele pavlake, 1 jaje
ZA FIL 250 g šunke, 3 kašike sitno iseckane mirođije, 60 g kuvanog pirinča, 1 glavica crnog luka, 1 kašika maslaca, 100 g šampinjona, so, biber, 1 jaje, 2 kašike mleka
Priprema
Umešajte u brašno prašak za pecivo, pa dodajte ostale sastojke i umesite testo. Ostavite ga u frižideru najmanje sat vremena. Šunku pomešajte s mirođijom i pirinčem. Luk dinstajte na maslacu i dodajte šampinjone. Ubacite šunku, posolite, pobiberite i izmešajte. Testo razvucite i izdubite komade prečnika 10 cm. U svaku raviolu stavite kašiku fila, premažite ivice belancetom, savijte ih i spojte, pa ivice pritisnite viljuškom. Raviole premažite žumacetom i mlekom, te pecite 25 minuta.
foto: sn24web.com.ar