Porodični ručak
30.11.2014.

Svadbarski kupus

Potrebno je:

500 g svinjskog mesa, 500 g junećeg mesa, 300 g suvih rebara, 300 g suve slanine, 2 glavice kupusa, 1 svinjska suva nogica, 10 zrna bibera, 4 lista lorbera, 2 glavice crnog luka, 2 suve crvene paprike, 2 kašičice aleve paprike

Priprema

Na dno lonca staviti slaninu isečenu na listove. Iz kupusa odstraniti koren, a obe glavice kupusa preseći na po 8 delova. U lonac preko slanine staviti red kupusa, red pomešanog raznog mesa i po jednu polovinu date količine isečenog crnog luka, lorbera i aleve paprike. Slaganje ponoviti istim redom. Odozgo staviti kupus, a preko njega suve crvene paprike. Naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri oko pet sati.

Za vreme kuvanja ne sme se mešati, već lonac povremeno protresti da ne zagori. Pri kuvanju voda treba da uvri, kako kupus ne bi bio čorbast. Jelo probati i samo po potrebi posoliti. 

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak