Potrebno je:
ZA ĆEVAPE: 400 g mlevenog mesa, 50 ml kisele vode, malo ulja, so, mleveni biber.
ZA PRILOG: 2 paradajza, jedna veća glavica crnog luka, origano, so
ZA SALATU: 1 sveži krastavac, čen belog luka, 100 ml kisele pavlake, malo ulja, mirođija, so
ZA PODLOGU: 2 tortilje
Priprema
U mleveno meso dodajte sve ostale sastojke za ćevape i dobro izmešajte. Od smese napravite 8 jednakih ćevapa. Pržite ih na dobro zagrejanom tiganju sa vrlo malo ulja, dok ne porumene.
Kada su ćevapi gotovi na istom tiganju izgrilujte luk sečen na kolutove, paradajz takođe sečen na kolutove, sve začinite origanom i solju. Za salatu oljuštite krastavac, izrendajte ga, pa dodajte sitno iseckan beli luk i ostale sastojke za salatu.
Servirajte na sledeći način: Tortilje zagrejte, presecite ih na 4 dela, na svaki deo stavite grilovan paradajz i luk i na kraju ćevap. Služite uz salatu.
foto: kupoman.rs