Porodični ručak
22.08.2014.

Sarmice od vinove loze sa mladim sirom


Potrebno je:

500 g svežeg sira, 3 jajeta, 1 kisela pavlaka, 2 kašike kukuruznog brašna ili zobenih mekinja ako ste na dijeti, malo soli

Priprema

Lišće vinove loze stavite da se kuva u dosta vode. Vodu posolite, dodajte malo sode bikarbone te kuvajte listove desetak minuta na laganoj vatri. Probajte ih pre nego što mislite da su gotovi jer listovi znaju biti dosta tvrdi.

Od jaja, sira, kukuruznog brašna ( ili zobenih mekinja ) i malo soli napravite smesu s kojom ćete puniti sarme . Napunjene i smotane sarmice poređajte u malo nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte kiselom pavlakom i pecite 30 minuta na 180 ˚C .

foto: taste.com.au

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""