POTREBNO JE:
1 kg teleće kolenice, 500 g krompira, 200 g šargarepe, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 2 sveže paprike, 100 g karfiola, 100 g brokolija, peršun, 2 veća paradajza, suvi biljni začin, so , biber , čili, peršun, lovorov list
PRIPREMA
Meso isecite na kockice, stavite u dublji lonac, dodajte seckani luk, šargarepe, beli luk i dinstajte na maslinovom ulju nekoliko minuta na laganoj vatri.
Krompir ogulite, oprate i isecite na kockice, pa dodajte u lonac. Teleću kolenicu kuvajte na laganoj vatri u slanoj vodi. Ka je skuvana, procedite je i ubacite u čorbanac. Začiniti čorbanac, ubaciti listiće lovorovog lista i lagano krčkajte oko tri sata na veoma laganoj vatri uz povremeno mešanje. Kada je čorbanac napola kuvan dodajte iseckanu papriku, paradajz, karfiol i brokuli.
foto: cooliranje.com