Porodični ručak
30.05.2014.

Slatki kupus sa rebarcima

 

Potrebno je:

1,5 kg kupusa, 700 g svinjskih rebara, 2 glavice crnog luka, 2 šargarepe, 4 čena belog luka, 250 ml paradajz soka, kašika gustina, 1 list lovora, oko 800 ml vode, ulje, so, biber

Priprema

Crni luk isecite na rebarca, beli luk na listiće, a šargarepu na kolutove, pa sve zajedno dinstajte na zagrejanom ulju. Kad povrće omekša, spustite rebra i nastavite sa dinstanjem još pet minuta. Zatim dodajte krupnije sečeni kupus i nalijte vodom, ali ne previše jer kupus tokom kuvanja splasne. Poklopite sud i kuvajte na laganoj vatri oko jedan sat. Pred kraj kuvanja dodajte brašno razmućeno sa paradajz sokom. Posolite, pobiberite i poslužite.

foto:domacirecepti.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak