Bebi kuvar
07.07.2014.

Losos sa kukuruzom


U ovoj zemlji roditelji bebe hrane uglavnom čorbama i kašicama. Na „bejbi meniju“ najčešće se nalaze supe sa sosom od ribe, škampa  ili svinjetine, a kao dodatak spremaju im  povrće – krompir, šargarepu, tikve i slično. Neki u supu dodaju kukuruzne pahulje.

Riba predstavlja savršen izvor proteina i omega ulja koji su neophodni za pravilan razvoj vaše bebe. Međutim, kada je u pitanu riba u ishrani beba, treba povesti računa. Uvođenje ove namirnice preporučuje se tek nakon navršene prve godine. Ukoliko u porodici postoji istorija alergija na neke namirnice i posebno na ribu, na njeno uvođenje u ishranu deteta treba sačekati tek nakon navršene treće godine. 

Svakako treba izbegavati da deci nudite sirovu ribu, tako da je dobra termička obrada veoma važna. Ribu treba davati u umerenim količinama, preporučljivo je da nakon uvođenja to bude dva puta nedeljeno i da svaki put to bude druga vrsta ribe.

Losos sa kukuruzom

Potrebno je:

-100 gr fileta lososa
-100gr zaleđenog kukuruza šećerca
-krompir srednje veličine, oljušten i isečen na kocke
-šolja mleka

Priprema

Ribu kuvajte u mleku oko 10 minuta a krompir u vodi. Izvadite ribu i krompir u toplu posudu. U mleko stavite kukuruz šećerac i kuvajte ga dva minuta pa vratite ostale sastojke i malo ih izgnječite.

foto: detinjarije.com, lepotaizdravlje.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

01.
Mar
2019
Bebi kuvar
08.
Jan
2019
Bebi kuvar
14.
Sep
2018
Bebi kuvar