Kuvar
02.05.2021.

Uskršnji ručak kojem niko ne može odoleti

Svinjska rebra na masti


Potrebno je
Svinjska rebra oko 2kg, 70 gr masti, aleva paprika, 50gr senfa, 5-6 čena belog luka, so, 1-1,5kg krompira.

Priprema
Dan pre spremanja posolite rebra, premažite ih izgnječenim belim lukom, alevom, senfom i mašću, ubaciti u kesu za pečenje i ostavite preko noći u frižideru. Dva sata pre pečenja izvadite iz frižidera da odstoji na sobnoj temperature, a zatim izvadite iz kese i pecite na temperaturi od 200 stepeni sat vremena. U međuvremenu isecite krompir na krupne kriške. Izvadite meso iz rerne, podignite ga da poređate krompir pa preko njega stavite meso i vratite u rernu da se zajedno peku još 45 minuta.

Keks torta sa malinama


Potrebno je
4 žumanceta, 250gr šećera u prahu, 300gr mlevene plazme, 300 gr malina, 1 margarin

Priprema
Umutiti žumanca, dodati 250 gr šećera u prahu. Posebno umutite margarin sa 4 kašike toplog mleka i sjediniti mase. Ubacite keks i maline na kraju. Sve dobro sjediniti(najbolje rukom). Od preostalih belanaca umutite šam ili 3 kesice šlaga.
Umesto malina, može i neko drugo voće.
Pre služenja ostavite minimum sat vremena u frižideru da se ohladi.

slike:pixabay.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno