Pečena pileća krilca
Potrebno je
1kg pilećih krilaca, 5 kašika ulja, 1 kašičica suvog biljnog začina, 1 kašičica senfa, 1 kašika aleve paprike
Priprema
Krilca ubacite u vanglu, sipajte ulje, dodajte suvi biljni začin, senf i alevu paprik, pa sve dobro izmešajte. Ostavite krilca da se mariniraju najmanje sat vremena, potom ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Zatim okrenite krilca i vratite u rernu da se zapeku i sa druge strane.
Foto: Pexels
Kroasančići sa čokoladnim kremom
Potrebno je
900 g brašna, 250 g margarina, 2 dl mleka, 2 dl jogurta, 50 g kvasca, 1 jaje, 1 kašika šećera, 1 kašičica soli; za nadev čokoladni krem po želji, 100 g čokolade za kuvanje, 2 kašike ulja,
Priprema
U mlakom mleku razmutite kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostavite da nadođe. U vanglu sipajte 2/3 brašna, dodajte mleko, jogurt, jaje, so i nadošli kvasac, zamesite testo i ostavite ga da nadođe. Potom od njega napravite 12 loptica iste veličine i podelite ih na dve grupe. Svaku kuglicu razvaljajte oglagijom, na svaku, osim na šestu izrendajte margarin, pa ih ređajte jednu na drugu tako da se dobiju dve gomile od šest kora. Ostaviti da se malo odmore, oklagijom razvucite testo na ½ cm debljine, a onda ga isecite na 16 trouglova. Na svaki kraj stavite po kašičicu krema, pa onda umotavajte kroasane. Ostavite da malo narastu, pa ih pecite na 200 stepeni Celzijusa.
Ohlađene kroasane pre služenja dekorišite rastopljenom čokoladom i pospite prah-šećerom.
Foto: Pexels