Kuvar
07.03.2021.

Najsočniji i najukusniji prebranac i bombice od keksa i kokosa

Prebranac - prste da poližeš

Potrebno je
500 g pasulja, 1 kg crnog luka, 1 glavica belog luka, 1 struk praziluka, ulje, so, biber, slatka crvena začinska paprika, lovorov list, biber u zrnu, peršunov list; ½ kg kobasica ako ne spremate posno jelo

Priprema
Pasulj očistite, dobro operite, nalijte vodom i ostavite da nabubri. Pasulj ponovo isperite pod mlazom vode, prebacite ga u šerpu i kuvajte dok ne proključa, pa bacite vodu. Postupak ponovite još jednom, pa potom nalijte novu vodu, malo posolite, dodajte biber u zrnu i lovorov list pa kuvajte oko sat vremena. U međuvremenu na dosta ulja dobro ispržite sitno iseckan crni luk i izgnječen beli luk, pa začinite po ukusu. U vatrostalnu posudu ili pekač sipajte trećinu pasulja oceđenog od vode, pa pržen luk, drugu trećinu pasulja, deo prženog luka, pasulj pa luk i na kraju dobro protresite posudu. Pecite oko pola sata na 250 stepeni C, a pred kraj dodajte dopola ispržene kobasice. Služite uz salatu od kiselog kupusa ili turšiju.
Foto: Pexels

Bombice od keksa i kokosa

Potrebno je
250 g maslaca, 200 g prah-šećera, 250 g mlevenog keksa, 100 g + 100 g kokosovog brašna, 100 g bele ili mlečne čokolade

Priprema
Mikserom penasto umutite maslac i prah-šećer, dodajte keks, 100 g kokosovog brašna i otopljenu čokoladu. Dobro izmešajte da se sve dobro sjedini, pravite kuglice i valjajte ih u kokosovo brašno.
Foto: Pexels

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""