Kuvar
28.02.2021.

Mekane svinjske šnicle s pivom i prevrnuti kolač sa jabukama

Svinjske šnicle s pivom

Potrebno je
700 g tankih svinjskih šnicli od šola ili buta, 2 kašike brašna, 4-5 čenova belog luka, 1 dl piva, 1 dl bujona, so, biber, ulje

Priprema
Šnicle posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i kratko propržite na vrelom ulju, da porumeni sa obe strane, pa ređajte u nauljen pleh. Meso pospite seckanim belim lukom, zalijte bujonom i pivom, pa pecite 40-45 minuta na 220°C . Služite sa barenim pirinčem i sezonskom salatom ili sa podrvarkom.
Foto: Pixabay

Prevrnuti kolač sa jabukama

Potrebno je
Za koru: 4 jajeta, 50 g maslaca, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, ½ kesice praška za pecivo; za fil ½ kg nakiselih jabuka, 100 g kristal šećera

Priprema
Sipajte šećer u tepsiju pa po njemu poređajte jabuke koje ste ogulili i isekli na tanke kriške. Pecite 15-20 minuta na 200 stepeni dok jabuke ne omekšaju, a u međuvremenu napravite patišpanj. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer, mutite još koji munut, dodajte žumanca, lagano umešajte varjačom i na kraju dodajte rastopljeni maslac i brašno. Lagano umešajte, sipajte smesu preko ispečenih jabuka, pa pecite desetak minuta na 180 stepeni, odnosno dok kora ne porumeni. Gotov kolač prevrnite na okrugi tanjir, sačekajte da se ohladi, pa služite sa ili bez šlaga.
Foto: thefrenchlife.org

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""