Kuvar
21.02.2021.

Pastirska pita sa mlevenom junetinom i puding od banana i keksa

Pastirska pita sa mlevenom junetinom

Potrebno je
500 g mlevene junetine, 2 glavice crnog luka, tri čena belog luka, 1,5 dl soka od paradajza, kašika brašna, suvi biljni začin, biber, so, 50 ml ulja, 200 g graška, 100 g šargarepe; 1 kg belog ili žutog krompira, 50 g maslaca ili margarina, 50 ml mleka, so, biber; 100 g kačkavalja (po želji)

Priprema
Ogulite krompir i stavite ga da se kuva u posoljenoj vodi. Na ulju pržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte izgnječen beli luk, malo propržite, pa dodajte mleveno meso. Kad meso bude skoro prženo, sipajte sok od paradajza pa ostavite da se krčka dok tečnost ne ispari. Na kraju dodajte kašiku brašna da se sve zgusne i začinite po želji. U isprženo meso dodajte obareni grašak i šargarepu, sve dobro promešajte, ostavite da se prohladi, a u međuvremenu spremite pire-krompir.
Vatrostalnu posudu podmažite uljem, maslacem ili margarinom, rasporedite isprženo meso a po njemu pire-krompir, pa ga dobro poravnajte. Ako želite, krompir pospite rendanim kačkavaljem ili ga prelijte istopljenim maslacem, pa pecite 20 do 30 minuta na 200 stepeni.
Servirajte toplo uz kupus salatu.
Foto: pexels

Puding od banana sa keksom

Potrebno je

1 l + 2 dl mleka, 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake, 100 g šećera, 500 ml slatke pavlake, 6 većih zrelih banana, 150 g keksa po izboru

Priprema
Skuvajte puding prema uputstvu, zasladite ga i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i podelite na dva dela, pa u jedan dodajte puding i tri izgnječene banane. Po dnu i zidovima veće staklene posude rasporedite keks kratko namočen u mleko, sipajte sloj pudinga, zatim dodajte slatku pavlaku i bananu isečenu na kolutove, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sve sastojke. Pre služenja dobro ohladite.
Foto: lilluna.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""