Kuvar
10.01.2021.

Dinstani svinjski vrat i čokoladne kuglice u kokosovom brašnu

Dinstani svinjski vrat

Potrebno je
4 veće šnicle svinjskog vrata, 2 kašike masti, so, biber, 1 kašičica suvog biljnog začina, malo vode ili bujona

Priprema
Šnicle premažite sa malo masti, blago posolite i pobiberite, pa ih u velikom tiganju, na vreloj masti naglo zapecite sa obe strane. Meso pospite suvim biljnim začinom, prelijte vodom, poklopite i dinstajte na tihoj vatri. U međuvremenu ih okrećite i po potrebi dolivajte po malo tečnosti, a kad meso skroz omekša skinite poklopac, pojačajte temperaturu i sačekajte da ispari sva tečnost. Šnicle kratko propržite sa obe strane da se zapeku i porumene.
Služite sa krompir pireom i turšijom.
Foto: Pixabay

Čokoladne kuglice u kokosovom brašnu

Potrebno je
300 g mlevenog keksa, 250 ml mleka, 125 g šećera, 125 g maslaca ili margarina, 50 g čokolade za mešenje, 50 g kokosovog brašna

Priprema
U dublju šerpu sipajte mleko, šećer, čokoladu izlomljenu na kockice, margarin isečen na komade i kuvajte na laganoj vatri da se sve rastopi, ali pazite da ne provri. Uz stalno mešanje dodajte keks u smesu, dobro sjedinite, ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa od ohlađene smese oblikujte kuglice i valjajte ih u kokosovo brašno. Do služenja držite u frižideru.
Foto: Pixay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""