Kuvar
15.11.2020.

Zapečene špagete i kremasta poslastica sa bananama

Zapečene špagete sa junetinom

Potrebno je
½ kilograma mlevene junetine, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 200 g šampinjona, 200 g čedar sira, 100 g parmezana, 600 ml paradajz soka, desetak maslinki, 30 ml maslinovog ulja, so, biber; pakovanje kvalitetnih špageta

Priprema
U šerpi, na ulju propržite sitno iseckan crni luk, dodajte šampinjone iseckane na listiće i izgnječen beli luk. Dinstajte desetak minuta, a potom dodajte mlevenu junetinu. Posolite, pobiberite i pržite dok meso ne počne da rumeni. Nalijte paradaj sok i krčkajte dok sos ne počne malo da se zgušnjava, pa ga sklonite s vatre. U velikom loncu skuvate špagete na uobičajen način, da budu al dente, pa ih dobro ocedite i pomešajte sa sosom, a onda dodajte rendani čedar. Sipajte u malsacem podmazanu vatrostalnu posudu, pa kratko zapecite u rernu – 10 do 15 minuta na 180 stepeni, pospite parmezanom i seckanim maslinama pa poslužite toplo.
Foto: bettycrocker.com

Poslastica sa vanilin kremom i bananama

Potrebno je
300 g mlevenog keksa, ½ šolje otopljenog maslaca, 1 kašika šećera, 1 l mleka, 4 jajeta, 2 kesice pudinga od vanile, 200 g šećera, 2 kašike meda, 4 zrele banane; za ukrašavanje šlag krem i toping od karamela

Priprema
U vanglici pomešajte keks, kašiku šećera i otopljeni maslac tako da dobijete mrvičastu masu, pa je rasporedite po dnu većih čaša, ali ostavite malo za ukrašavanje. U dubljoj činiji varjačom umutite žumanca, šećer i prah za puding od vanile sa malo mleka tako da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka sipajte u šerpu i kuvajte do ključanja. Prespite deo u smesu sa žumancima, vratite sve u preostalo mleko, skuvajte krem i ostavite ga da se ohladi. Od belanaca umutite čvrst sneg, pa u njega postepeno, neprekidno muteći, dodajte med koji ste zagrejali u šerpici. Lagano umešajte šam od belanaca u krem, pa ga rasporedite po čašama. Krem, banane isečene na kolutove, toping od karamela, krem, banane, toping od karamela, šlag, toping, banana i malo mrvica od keksa.
Pre služenja dobro ohladite.
Foto: glorioustreats.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""