Kuvar
25.10.2020.

Pileći file u kremastom sosu od limuna i voćni kolač

Pileći file u kremastom sosu od limuna

Potrebno je (za 4 osobe)
4 pileća filea, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 200 ml pilećeg bujona, 2 limuna, 250 ml neutralne pavlake za kuvanje, 2 kašike maslaca, so, biber

Priprema
Piletinu isecite na šnicle, malo ih istanjite tučkom za meso, posolite i pobiberite, pa pržite na maslacu dok ne porumeni sa obe strane. Meso sklonite na stranu, pa na preostaloj masnoći ispržite sitno seckani crni luk i izgnječen beli luk, dodajte sok od oba limuna i neutralnu pavlaku. Krčkajte nekoliko minuta, pa vratite meso u tiganj, poređajte preko njega kolutove limuna, poklopite, ugasite vatru i ostavite da se svi ukusi i mirisi sjedine.
Služite sa barenim krompirom ili krompir pireom.
Foto: delish.com

Brzi kolač sa smrznutim malinama

Potrebno je
200 g maslaca iz frižidera, 1 kašika belog kristal šećera, 150 g smeđeg šećera, 1 jaje, 400 g brašna, 1 kesica vanilin šećera, na vrh noža soli, 400 g zamrznutih malina ili nekog drugog smrznutog voća, 2 kašike mlevenog keksa.

Priprema
Hladan maslac iseckajte na kockice, dodajte mu sve ostale sastojke osim smeđeg šećera i vanilin šećera, pa rukama umesite testo. Trudite se da budete što brži, da se maslac ne omekša, pa testo umotajte u providnu foliju i držite u frižideru najmanje pola sata. Na pobrašnjenom stolu ½ testa istanjite da ½ cm debljine, u krug, pa prebacite u modlu tako da osim dna obložite i ivice. Po testu rasporedite smrznute maline pomešane sa šećerom i keksom, pa pecite na 180 stepeni 20-25 minuta. Potom izvadite kolač, narendajte po njemu ostatak testa, pospite vanilin šećer i pecite još desetak minuta na 200 stepeni. Pre služenja posuti prah šećerom.
Foto: pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""