Kuvar
18.10.2020.

Ko kaže da ražnjići mogu da se prave samo leti i to napolju?!

Ražnjići od belog mesa, kobasice i povrća

Potrebno je
½ kg pilećeg filea, 2 dimljena kobasica, 1 mesnata crvena, 1 veća tikvica, 1 glavica crnog luka (ako želite, dodajte još neko povrće po sopstvenom izboru), 1 kašika senfa, so, 50 ml ulja

Priprema
File isecite na kocke 3x3 cm, kobasicu i tikvicu na na kolutove, a ostatak povrća na veće komade. Meso prelijte mešavinom senfa, 1 kašike ulja i soli, dobro ga izmeđajte, pa ga nabadajte na ražnjiće u kombinaciji sa povrćem. Prelijte uljem pa pecite ili u rerni, ili na gril tiganju ili na roštilju na srednjoj vatri. Služite uz sezonsku salatu.
Foto: Pixabay

Najmirisniji kolač od pomorandži

Potrebno je
2 velike pomorandže, 6 jaja, 250 g kristal šećera, 250 g mlevenih badema, 1 kašičica praška za pecivo

Priprema
Pomorandže temeljno operite i kuvajte ih na laganoj vatri dok sasvim ne omekšaju. Kada se ohlade, isecite ih na kriške, uklonite koštice, pa ih izgnječite u blenderu tako da se pretvore u kašu.
U vanglici umutite jaja sa šećerom, dodajte prašak za pecivo i bademe, pa dobro izmešajte. Zatim pažljivo sjedinite sa pireom od pomorandži, sipajte u maslacem podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite 45-50 minuta na 180 stepeni. Imajte na umu da će gotov kolač imati lepu zlatnosmeđu boju i počeće da se odvaja od ivica pleha.
Pre služenja ohladiti.
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""