Kuvar
04.10.2020.

A danas nešto sasvim drugačije! Piletina sa šunkom i kačkavaljem

Pohovani „sendviči“ od piletine, kačkavalja i šunke

Potrebno je
1 kg pileceg filea, 400 g kačkavalja isečenog na tanke listove, 200 g šunke, pečenice, suvog vrata ili pršuta ili 2 jajeta, 100 g prezli, 50 g brašna, so, ulje za prženje

Priprema
Oštrim nožem isecite meso na šnicle. Uzmite dve i između njih stavite list kačkavalja i šnitu šunke ili drugog suhomesnatog proizvoda koji ste izabrali, a potom sa poljašnje strane stavite po list kačkavalja. Svaki „sendvič“ uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržite u dubokom ulju dok ne porumeni sa svih strana. Poslužite uz bogatu sezonsku salatu.
Foto: Pixabay

Najčokoladnije čokoladne kocke

Potrebno je
100 g margarina, 400 g čokolade za kuvanje, 4 jajeta, 140 g šećera, 150 g brašna

Priprema
Penasto umutite jaja i šećer, dodajte brašno i promešajte. Na pari rastopite margarin i čokoladu, pa spojite sa prethodno napravljenom smesom. Dobro sjedinite, sipajte smesu u pleh dimenzija 24x24 cm obložen pek papirom i pecite dvadesetak minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, ali imajte na umu da kolač ne sme da se presuši.
Ako ih jedete vruće, služite ih sa sladoledom, a ako ih jedete hladne, servirajte ih sa šlagom ili ih samo pospite prah šećerom.
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""