Kuvar
16.08.2020.

Juneći gulaš sjajno ide uz testeninu, a pečene banane uz sladoled

Juneći gulaš sa testeninom

Potrebno je
1 kg junetine, 1 kg crnog luka, 5 čenova belog luka, 200 ml ulja, so, biber, suvi biljni začin, slatka začinska paprika

Priprema
Crni luk isecite na rebarca, a beli luk na listiće pa ga dinstajte na ulju na vatri umerene jačine dok ne postane staklast, a zatim dodajte meso iseckano na na kockice slične veličine (2x2 cm), posolite, pobiberite i nalijte tek toliko vode da meso ogrezne. Poklopite i dinstajte dok meso ne omekša uz postepeno dolivanje vode. Pred kraj dinstanja dodajte kašičicu suvog biljnog začina ili više, ako ima potrebe, kašiku crvene začinske paprike, poklopite i krčkajte dok veći deo tečnosti uvri. Ukoliko volite, na samom kraju dodajte kašičicu ljute začinske paprike, pa poslužite uz baren krompir ili barenu testeninu.
Foto: pixabay

Pržene banane sa sladoledom ili šlagom

Potrebno je
2 kašike smeđeg šećera, 50 g maslaca, 2 kašike meda, 1 kašičica ekstrakta vanile, 6 zrelih banana; za serviranje sladoled od vanile ili šlag

Priprema
U tiganj stavite maslac, smeđi šećer, cimet, med i kašiku vode pa na tome, na laganoj vatri, 10-15 minuta pržite oguljene banane koje ste presekli na pola po dužini. Preko isprženih banana stavite sladoled ili šlag, pa poslužite toplo.
Foto: pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""