Kuvar
09.08.2020.

Spremite najsočnija svinjska rebarca i poslasticu od kupina

Najsočnija pečena svinjska rebarca


Potrebno je

1, 5 kg mesnatih svinjskih rebar, 1 kg krompira, 2 šargarepe, 2 crvene mesnate paprike, suvi biljni začin, biber, crvena začinska paprika, 1 kašika senfa, 1 kašika meda, 50 ml ulja, 100 ml belog vina, ½ kašičice belog luka u prahu.

Priprema
Rebra operite i isecite na komade željene veličine, potopite ih u marinadu koju ste napravili od ulja, belog vina, senfa, meda, suvog biljnog začina, crvene začinske paprike i belog luka u prahu i ostavite da odstoje najmanje pola sata u frižideru. Meso poređajte u dublji pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni, dodajte povrće koje ste oguliti, operali i isekli na krupne komade, pokrijte alu-folijom pa vratite u rernu i pecite još pola sata. Potom skinite foliju i nastavite da pečete dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Rebra su pečena kada kost može lako da se izvuče.
Ako rebra pečete na roštilju, kao prilog poslužite grilovanu papriku i tikvice uz puno sezonske salate.
Foto: pixabay

Osvežavajuća, kremasta poslastica od kupina


Potrebno je

400 ml kisele pavlake, 400 ml umućenog šlag krema sa ukusom vanile, 100 g prah šećera; 500 g kupina, 100 g kristal šećera

Priprema
U vanglici pomešajte kiselu pavlaku sa prah šećerom i sjedinite sa šlag kremom koji ste pripremili prema uputstvu s kesice. Viljuškom u šerpici izgnječite 2/3 kupina, dodajte šećer, kuvajte na srednjoj vatri dok ne dobijete smesu srednje gustine, pa dobro ohladite. Sipajte krem do polovine činijice ili čaše, sipajte dve kašike sosa od kupina, dodajte koju svežu kupinu, pa dopunite čašu kremom. Po vrhu ponovo sipajte kašiku-dve sosa i ukrasite svežim kupinama i listićima nane. Pre služenja dobro ohladite.
Foto: thecafesucrefarine.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""