Kuvar
02.08.2020.

Za ručak napunjene, pa zapečene tikvice, a za desert nešto posebno

Napunjene, pa zapečene tikvice

Potrebno je
4 tikvice srednje veličine, 100 g maslaca, 1 srednja glavica crnog luka, 150 g šampinjona, 150 g šunke, 50 g prezli,50 g parmezana, so, biber, peršunov list

Priprema
Tikvice dobro operite i izdubite, pa ih poređajte u pleh obložen pek papirom. Stavite ih u rernu zagrejanu na 150 stepeni i odmah prionite na pravljenje nadeva. Sitno iseckani crni luk propržite na polovini maslaca, dodajte šampinjone isečene na listiće, a kad ispari sva tečnost, dodajte isitnjenu šunku. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ovom smesom napunite tikvice, a onda sve pospite mešavinom prezli, parmezana i rastopljenog maslaca. Vratite pleh u rernu i pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni. Služite uz sezonsku salatu.
Foto: weightwatchers.com

Poslastica od malina i pavlake

Potrebno je
Za „koru“: 300 g mlevenog keksa, 50 g istopljenog maslaca, 1 kašičica šećera; Za krem: 400 ml kisele pavlake, 400 ml umućenog šlag krema sa ukusom vanile, 100 g prah šećera; 400 g malina

Priprema
U jednoj vanglici sjedinite keks, rastopljeni maslac i šećer, pa mešajte dok ne dobijete mrvičastu smesu. U drugoj vanglici pomešajte kiselu pavlaku sa prah šećerom i sjedinite sa šlag kremom koji ste pripremili prea uputstvu s kesice. Uzmite šest do osam činijica ili čaša srednje veličine (2 dl) pa ređajte sastojke onako kako želite, a mi vam predlažemo da prvo stavite kašiku smese od keksa, dve kašike krema, nekoliko malina, ponovo kašiku smese od keksa, dve kašike krema i na kraju maline, po ukusu. Ako želite, kupite malo više malina, izgnječite ih viljuškom, dodajte kašiku šećera i kratko prokuvajte, da se malo zgusne, pa njime prelijte poslasticu.
Foto: pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""